За кулинарните изкушения и границите на позволеното и възможното
![Покрай постното върви и по-блажно - armymedia.bg Покрай постното върви и по-блажно](https://armymedia.bg/wp-content/uploads/2024/02/hrana.jpg)
Бъдни вечер е празник, на който се консумират само нечетен брой постни ястия. Коледа и Нова година обаче компенсират с обилно количество месо и други вкусотии и така покрай постното си върви и по-блажното, твърдят дамите, които са постигнали почти виртуозни висоти на кулинарията в столовата на Военна академия „Г. С. Раковски“. Оказва се, че няма разлика в предпочитанията към определени ястия от страна на командно-преподавателския състав и обучаемите. Всички обичат повече салати и супи. Това е особено актуално след празниците, когато човек се чувства преситен от по-тежка храна и организмът има нужда да си почине малко с по-леки ястия.
Единайсет са общо кулинарките в столовата на Военната академия заедно с управителката и касиерката и те приготвят храната за всички, които се обучават и работят тук. Стигали са до 300 човека, които трябва да нахранят. Но не това е главното. По-важно е всички тези хора да останат доволни, а не просто нахранени…
Подробности четете в новия брой на в. „Българска армия”