Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Иван Демерджиев иска МВР да не служи за пример за корупция, а за пример за борба срещу нея

[post-views]
Иван Демерджиев иска МВР да не служи за пример за корупция, а за пример за борба срещу нея

Апелирам МВР да служи за пример не за корупция, а за пример за борба срещу корупцията. Това заяви вицепремиерът и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в пленарната зала, където беше изслушан относно участие на служители на МВР в трафик на мигранти през територията на България и зачестили драстични случаи на битовата престъпност.

Като предприети мерки срещу това да няма „чадъри“ в системата на МВР Демерджиев посочи, че при всяко извършено нарушение в момента обследват не само поведението на конкретния служител, извършил нарушението или престъпление, а и на неговия ръководител, който не е създал необходимата организация да предотврати това или не е упражнил контрол.

По този начин ръководителите ще разберат, че трябва да влязат във функциите си и да започнат да наблюдават всеки един служител, който им е поверен в тяхната структура, така че да знаят, че те отговарят директно, пряко за неговите действия, добави министър Демерджиев. Според него корупционните практики ще спрат, когато това се вклини в главата на всеки един ръководител и той започне да го разбира като своя отговорност и дълг към институцията МВР.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани