Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Българските власти са предали на Турция терорист издирван за бомбения атентат на булеварда „Истиклял“ в Истанбул, съобщи турският вътрешен министър

[post-views]
Доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

Българските власти са предали на Турция терорист издирван за бомбения атентат на булеварда „Истиклял“ в Истанбул

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че благодарение на българските власти е била  заловена ключова фигура от организаторите на бомбения атентат на булеварда „Истиклял“ в Истанбул, в който загинаха 6 души и бяха ранени 81 души. Става дума за  терористът, помогнал на Билал Хассан, който е предоставил експлозива на Алхам Албашир, да избяга   от Одрин  в чужбина.   

„Установихме, че единият от терористите, помогнал на  Билал Хассан да избяга от Одрин в чужбина, който е ключова фигура, се намира в България. Ние съобщихме на българските власти това име. Благодарение на тях, да са живи и здрави, той бе заловен и снощи в 18 ч. ни предадоха терориста Хазни Гьолге в Одрин. Аз разговарях с българския министър на вътрешните работи, оказа се, че са го открили на друг адрес. Изразих пред българския вътрешен министър нашата признателност във връзка с този случай“, заяви турският вътрешен министър. Неговото изявление бе излъчено на живо по турския телевизионен „Канал 24“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани