Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Развръзката е факт: Разменените в „Шейново“ бебета вече са при майките си!

[post-views]
ЕК предлага страните членки да признават правата на еднополовите родители

Разменените бебета от столичната болница „Шейново“ вече са при биологичните си майки. Размяната е станала в кантората на адвоката на едната от майките.

От АГ болница „Шейново“ са готови да окажат каквато и да медицинска помощ, при необходимост, както на бебетата, така и на майките, увери директорът д-р Румен Велев.

„Нашата юристка на болницата, адвокат Костадинова, ми се обади, за да ми каже, че е разговаряла с адвоката на ромското семейство – адвокат Мангъров, и той е съобщил, че в неговия офис е станала размяната на двете дечица и те са отишли при биологичните си семейства, което е изключително добра новина и което в крайна сметка слага край на тази история.

Изтощени сме, но сме много радостни, това мога да твърдя, и се радвам, че накрая този случай приключи с наистина, единствения нормален и добър край засега, и да се надяваме, че оттук насетне всичко ще бъде нормално за двете семейства, защото това е най-важното, и за двете деца, разбира се. Ние сме готови да окажем каквато и да е помощ на майките. Имам предвид медицинска помощ, на бебетата. Няма абсолютно никакъв проблем за това нещо, стига да се обърнат към нас“.

Здравният министър Асен Меджидиев потвърди, че децата са били върнати на семействата си още в четвъртък.

„Мисля, че това е станало във вчерашния ден. Изключително щастлив съм, че този проблем е решен“, посочи той.

Министърът обаче не уточни дали размяната е станала с извънсъдебно споразумение или не.

„Информацията, че бебета са при семействата си я имам от Изпълнителната агенция „Медицински надзор“, която извърши проверката по случая“, посочи здравният министър.

За скандалния случай на размяната стана ясно в края на декември, а от болницата потвърдиха, че е станала грешка в родилното отделение.

Директорът на столичната АГ болница „Шейново“ обяви, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките, а ДНК тестове доказаха окончателно кое бебе на кое семейство е.

Заради случая трима служители на здравното заведение са с дисциплинарни наказания.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани