Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вучич: Членовете на специалните части на сръбската армия ще получават заплати и до 2700 евро

[post-views]
Хакерската група „Анонимните“ съобщи, че след сайта на сръбската армия е хакнала и този на президента Вучич

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че ще бъдат отпуснати големи средства за увеличение на заплатите в сръбската армия и обяви, че на 15 февруари 5000 млади хора ще бъдат приети в специалните части на сръбската армия, съобщава вестник „Данас“.

На среща, в която в която участваха също министърът на отбраната Милош Вучевич и началникът на Генералния щаб Милан Мойсилович, бяха представени резултати от анализа на състоянието, оперативните и функционални способности на сръбската армия за 2022 г. Президентът каза, че основната заплата на членовете на специалните части ще бъде над 200 000 динара/1700 евро/, а с дежурствата ще достигне и до 320 000 динара /2730 евро/.

Президентът изтъкна, че с толкова високи заплати се цели младежите да бъдат стимулирани да се запишат в специалните части на сръбската армия.

Войната в Украйна има отрицателно влияние върху Сърбия, защото страната не може да внася въоръжение.

Ще трябва да се ориентираме към собствено производство, каза Вучич.

„В предстоящия период ще съсредоточим производството си предимно върху производството на безпилотни летателни апарати и дронове“, каза той.

По-рано Вучич бе казал, че Сърбия планира да започне серийно производство на дронове камикадзе. Президентът отбеляза, че „съвременната война силно се е променила“ и Сърбия трябва ускорено да догонва съществуващите тенденции в сферата на безпилотната техника.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани