Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Анкара предлага на Унгария турски ракетни установки и дронове

[post-views]
Турската отбранителна промишленост добавя дрона камикадзе „Дели“ към безпилотните самолети, разработени в Турция

Турция е готова да предостави на Унгария множество ракетни установки със същите параметри като американските HIMARS. Това заяви турският министър на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк, коментирайки евентуално придобиване на гореспоменатия комплекс от Будапеща, цитиран от Анадолската агенция.

„Турция произвежда алтернативни продукти на HIMARS. Ако Унгария има нужда от това, ние сме готови да предоставим необходимата подкрепа в тази насока“, заяви Варанк на съвместна пресконференция с унгарския министър на външните работи и външната търговия Петер Сиярто в Будапеща.

Варанк отбеляза, че Турция и Унгария са разширили значително сътрудничеството си в областта на отбранителната индустрия. По-конкретно той заяви, че някои от бронираните автомобили, внасяни от Будапеща, сега се доставят от Турция. Според него Турция се стреми да стане един от основните партньори на Унгария в отбранителната индустрия.

„Както знаете, понастоящем Турция е един от водещите играчи на световния пазар на дронове. Готови сме да споделим възможностите си в тази област с приятелска и съюзническа Унгария“, добави министърът.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани