Информационен център на Министерство на oтбраната

Обявиха частично бедствено положение в карловските села Каравелово и Богдан

Държавата е осигурила 20 млн. лева за ремонти в наводнените карловски села

Община Карлово обяви частично бедствено положение за селата Каравелово и Богдан заради покачване на нивото на водите в реката. Няма опасност за населението, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов, предаде БНТ.

Бедственото положение влиза в сила днес и ще продължи седем дни. Причината е, че през последните две седмици нивото на водата в реките, които преминават през селата, се е повишило. Повишено е и нивото на наносите, които водата носи.

Вчера комисия е проверила нивото на реките, а днес на съвещание на Кризисния щаб е взето решението за частичното бедствено положение, което се обявява превантивно, при опасност от бедствие. Уведомен е и областният управител на Пловдив.

Утре ще влезе техника в речните корита в двете села и ще продължи разчистването. Коритата са с 2,5 метра дълбочина и широчина между 8-9 метра, а в момента в Богдан на 60 см всичко е запълнено, коментира Кабаиванов. По думите му, ако има нужда бедственото положение ще бъде удължено, следи се нивото на водата в село Слатина.

Източник: БГНЕС

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top