Информационен център на Министерство на oтбраната

До края на месеца ще бъдат ясни лицата на БА за 2023 г.

В рамките на една седмица беше проведен конкурсът, организиран от Централно военно окръжие (ЦВО), „Лица на Българската армия“ за 2023 г. Комисията заседава в Централния военен клуб в София, а кандидати се представяха един по един, като всеки даваше обща информация за себе си и кариерата си в армията досега, както и разказваше за собствената си визия за популяризиране на военната професия и военното образование у нас.

Всички членове на комисията, както и наблюдателите от различните военни структури бяха единодушни, че тази година интересът към конкурса е бил значително по-висок от предишните няколко години, в които се е провеждал. Кандидатите бяха високо мотивирани и с ясната нагласа, че могат да бъдат полезни на армията не само с визията си, но и с личния си пример като военнослужещи или обучаеми.

Тази година ЦВО предприе изключително активни действия в посока на максимална прозрачност на конкурса, за да бъдат избрани наистина най-достойните и най-знаковите лица, които наистина да могат пълноценно и всеобхватно да изпълнят задачата – популяризиране на военната професия и военното образование. Поканени бяха наблюдатели от видовете въоръжени сили, както и от военните медии.

Решението за избор на лица на Българската армия за настоящата година предстои да се вземе до края на месеца, като членове на комисията признаха, че изборът ще бъде труден, защото тази година кандидатите наистина са много повече отпреди и са много подходящи за кампаниите на ЦВО.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top