Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Снегът създаде проблеми в планински проходи, жълт код за силен дъжд в 11 области

[post-views]
Снегът създаде проблеми в планински проходи, жълт код за силен дъжд в 11 области

Обилните снеговалежи създадоха проблеми в проходите в Средна Стара планина и Родопите.

Ограничения за движение на товарни автомобили са наложени през проходите Троян – Кърнаре, Рожен, Превала и Печинско в Смолянско.

Ограничено е движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета на територията на област Смолян.

Сняг вали на прохода Шипка, в участъка от Старозагорска област. Снеговалеж очаква шофьорите и на прохода Република, съобщи за БНР инж. Даниел Иваничков, директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.

В София 140 снегопочистващи машини са извършили обработки срещу заледяване по трасетата на градския транспорт и основни улици в кварталите. Почистват се и спирките. Градският транспорт се движи навсякъде.

Тежка катастрофа затвори главния път Русе – Велико Търново край село Самоводене. Вчера там челно се удариха автобус от градския транспорт и лек автомобил. На място е загинал водачът на колата, а двама души са ранени.

За днес е обявен жълт код за силен дъжд в 11 области в Източна България, където се очакват количества около 20-30 литра на кв. метър.

Бедствено положение

В карловските села Каравелово и Богдан, които бяха наводнени през есента на миналата година, започва работа на тежката техника, за да се разчисти речните корита.

Вчера беше обявено частично бедствено положение заради покачването на нивото на водата в местните реки. Има отново и натрупване на наноси и се налагат превантивни дейности.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани