Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дания повиши нивото на опасност за киберсигурността си след руски хакерски атаки

[post-views]
САЩ са деактивирали китайска хакерска мрежа, насочена към критична инфраструктура

Дания повиши нивото на опасност за киберсигурността си от „средно“ на „високо“ след няколко атаки през изминалите седмици от проруски хакерски групи, предаде Ройтерс, позовавайки се на властите.

Датският Център по киберсигурност каза в изявление, че нивото на опасност е повишено заради високата активност на проруски киберактивисти, които извършват много атаки, насочени срещу редица държави от НАТО.

Уебсайтовете на централната банка на Дания, някои търговски банки, министерства и армията все по-често стават мишена на така наречените атаки за отказ на услуга, които насочват огромен обем трафик към набелязаните сървъри, за да ги извадят от строя.

Проруски хакерски групи поеха отговорност в „Телеграм“ за някои от последните атаки срещу датски институции. Москва последователно отрича да провежда хакерски операции.

Хакерите са „водени от идеологически или политически мотиви“, което повишава вероятността от кибератаки в отговор на случаи като изгарянето на Корана пред турските посолства в Стокхолм и Копенхаген, допълниха от центъра. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани