Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Столичната организация на СОСЗР приема нови членове и разширява територията си

[post-views]
Столичната организация на СОСЗР приема нови членове и разширява територията си

Столичният съвет на СОСЗР започна новата година с анализ на изтеклата. Председателят бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов отбеляза интензивната работа в районната организации и клубовете. Доста са военно-родолюбивите прояви и форумите, свързани със сигурността и отбраната, в които столичните запасни имат активно участие, а в много случаи то е водещо.

Атестат за добрата организационна дейност са новоприетите 98 души през 2022 г., а в първия месец на 2023 г. – 6. В столицата СОСЗР има 23 районни организации и 21 клуба. Работи се активно за възстановяване на организацията в Банкя. В момента Столичната организация разполага със 7 клуба, предоставени от МО. В резултата на усилията на запасните те са приведени в състояние да се използват от дружеството и клубовете. Повече усилия трябва да се вложат за ремонт на клуба в район Искър, в ж.к. Дружба 2. Като добър пример бяха дадени клубовете в районите Витоша и Овча купел. Големият проблем е свързан с плащането на консумативите и възстановяването на помещенията след приемането им от МО.

Социалната дейност е другата тема, която постоянно стои на вниманието на различните структури. Не са малко запасните, които имат здравословни проблеми и се нуждаят от помощ. В този смисъл Столичната организация е със сериозен принос във фонда на СОСЗР за социално подпомагане. До края на януари е внесла 2990 лв.

Задълбочен анализ на успехите и проблемите ще бъде направен на 24 април, когато е годишната отчетна конференция на Столичната организация. Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков изрази удовлетворение от свършеното през годината и пожела успех през новата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани