Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курсант-сержант Борислав Иванов -сред победителите в конкурса на Централно военно окръжие „Лица на Българската армия 2023“

[post-views]
Курсант-сержант Борислав Иванов -сред победителите в конкурса на Централно военно окръжие „Лица на Българската армия 2023“

Определени са победителите в конкурса  „Лица на Българската армия” 2023 г.

Курсант-сержант Борислав Иванов -сред победителите в конкурса на Централно военно окръжие

Комплектуването на Българската армия и въоръжените сили с личен състав, достоен за уважение и подражание, е значима цел с влияние върху войнския дух, морал и отбранителните способности на Родината.

Рекламната кампания за популяризиране службата в Българската армия, провеждана от Централно военно окръжие, включва разпространението на печатни рекламни материали, участие в информационни събития и др. 

В тази връзка, Централно военно окръжие организира конкурс „Лица на Българската армия” през 2023 година, победителите в който да участват в дейности и мероприятия, целящи популяризиране пред обществеността на реда и условията за постъпване на военна служба, служба в доброволния резерв и за обучение във висшите военни училища, както и на възможностите и предимствата, които те предоставят.

Основните критерии, на които трябваше да отговарят кандидатите бяха свързани с притежаването на визия и индивидуално излъчване, както и на комуникативни умения, всеотдайност, отговорност и висока мотивация при изпълнението на поставените цели и задачи.

От 19.01.2023 г. до 26.01.2023 г. комисията проведе събеседвания с кандидатите, в които взеха участие и представители на Съвместното командване на силите, Сухопътни войски, Военновъздушните сили, Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Конкурсът беше отразен от Военния телевизионен канал и вестник „Българска армия“.

Въз основа на представянето на участниците, отговорите на зададените въпроси, изложените мотиви за участие в конкурса, идеите и вижданията, свързани с издигане авторитета на Българската армия и представяне пред обществеността на професията на военнослужещия, комисията определи за победители в конкурса „Лица на Българската армия” през 2023 година

КУРСАНТ -ГЛАВЕН СТАРШИНА АНТОНИЯ ПУШКАРОВА

Курсант-главен старшина Антония Владимирова Пушкарова е бъдещ военен лекар. Отличава се с желание за усъвършенстване на знанията, обучавайки се едновременно във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” и Медицински университет ,,Проф.  д-р Параскев Стоянов“, гр. Варна. Към момента е курсант в 4-ти курс по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” (специализация  „Медицинско  осигуряване  на Въоръжените сили“) и специалност  „Медицина”. 

Отличните академични постижения и активното участие на курсант-главен старшина Пушкарова в редица национални и международни студентски конференции и обучения, й донасят второ място на Олимпиадата по Европейска политика за сигурност и отбрана през месец май 2022 г. в гр. Салон де Прованс, където е наградена с почетен нож на австрийската пехота, връчен й от полк. Харалд Гел, ръководител на програма ,,Военен Еразъм“.

Като част от състава на „Батальон за подготовка на курсанти“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, курсант-главен старшина Антония Пушкарова притежава личностни качества и визията да бъде избрана за лице на Българската армия, а моралът, трудолюбието и отличното й воинско държание я превръщат в пример и мотиватор за присъединяването на повече хора към редиците на Българската армия.

КУРСАНТ-СЕРЖАНТ БОРИСЛАВ  ИВАНОВ

Курсант-сержант Борислав Иванов -сред победителите в конкурса на Централно военно окръжие

Курсант-сержант Борислав Петров Иванов е бъдещ пилот. Към момента е 3-ти курс във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, гр. Долна Митрополия, където му предстои да завърши военната специализация ,,Летец-пилот“. 

Член е на студентското Авиокосмическо общество във ВВВУ, с което участват в научноизследователска програма на NASA и досега имат 4 открити астероида. Има участия в множество международни конференции и конкурси.  Носител е на стипендия  на фондация ,,Еврика“ за 2023 г., с постижения в професионалната сфера – парашутни скокове, придобито свидетелство от Програма за обучение на любители пилоти.

Курсант-сержант Иванов е с афинитет към научната дейност, полага старание и се отнася сериозно към учебния процес. При изпълнението на служебните си задължения демонстрира отговорност към всички поставени задачи, проявявайки нужната самостоятелност и инициативност. Уверен и спокоен, курсант-сержант Борислав Иванов е силно мотивиран  да продължи да израства по пътя, по който е поел. Това е и една от причините да бъде избран за едно от лицата на Българската армия.

и СТАРШИ ЛЕЙТЕНАНТ БОРЯНА АНГЕЛОВА

Старши лейтенант Боряна Ефтимова Ангелова е началник на отделение ,,Логистика“ във военно формирование 22620–София от състава на Командването за логистична поддръжка. 

Завършила е Националния военен университет ,,Васил Левски“, гр. Велико Търново – специалност ,,Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“, а през 2018 г. е отличена като спортист на випуска. 

    В професионално отношение притежава лидерски, организационни и командирски умения – практически затвърдени в работата с личния състав от военното формирование. Проявява висока отговорност към поставените задачи, бързо се адаптира към обстановката и изискванията в нова среда. 

    Притежава лични качества, като волева устойчивост, придобита от активна спортна дейност. Като голям любител на спорта се откроява с отлично представяне и постижения в състезания от държавни военни първенства по лека атлетика през 2021 г. и 2022 г. в дисциплините маратон 10 км, планинско бягане и щафетен маратон. Достойни воински качества, заради които да бъде избрана за едно от лицата на Българската армия.

Информация: Централно военно окръжие

Най-ново

Единична публикация

Избрани