Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Окончателно: Обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство

[post-views]
Окончателно: Обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство

Алек Болдуин е официално обвинен в непредумишленото убийство на Халина Хъчинс, съобщи Би Би Си.

Халина Хътчинс загина по време на снимките на уестърна „Rust“ близо до Санта Фе, Ню Мексико, след като Болдуин е стрелял по нея с реквизитен пистолет по време на репетиция.

Вчера оръжейницата на филма, Хана Гутиерес-Рийд, също беше официално обвинена в непредумишлено убийство.

Адвокатите им заявиха, че възнамеряват да се борят срещу обвиненията в съда.

Прокурорите в Ню Мексико заявиха, че разполагат с достатъчно доказателства, за да обвинят и г-н Болдуин, и г-жа Гутиерес-Рийд за смъртта на г-жа Хътчинс.

Обвиненията бяха обявени за първи път на 19 януари и бяха официално повдигнати до крайния срок във вторник, 31 януари.

„Под мое ръководство никой не е над закона и всеки заслужава справедливост“, заяви окръжният прокурор на Санта Фе Мери Кармак-Алтуис при представянето на обвиненията.

Ако бъдат признати за виновни, Болдуин и Гутиерес-Рийд могат да бъдат осъдени на до 18 месеца затвор и глоба от 5 000 долара (4 050 паунда). Според прокурорите те ще бъдат съдени от съдебно жури.

Гутиерес-Рийд заяви, че е проверила патроните, които е заредила в реквизитния пистолет и че те са били халосни, преди да го предаде на помощник-режисьора на филма Дейв Холс, който след това го е предал на г-н Болдуин и му е казал, че пистолетът е безопасен.

След снимките г-жа Гутиерес-Рийд заяви пред Агенцията за безопасност на труда в Ню Мексико, че инцидентът е можел да бъде предотвратен, ако е имала повече време да обучи г-н Болдуин да борави с реквизита.

Първоначалното разследване на инцидента установи, че е налице „известна степен на небрежност“, а производителите бяха глобени с повече от 136 000 долара от министерството на околната среда на Ню Мексико за това, че не са приложили протоколите за безопасност.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани