Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заместник-министрите на отбраната Теодора Генчовска и Катерина Граматикова се срещнаха с парламентарна делегация от Украйна

[post-views]
Заместник-министрите на отбраната Теодора Генчовска и Катерина Граматикова се срещнаха с парламентарна делегация от Украйна

Заместник-министрите на отбраната Теодора Генчовска и Катерина Граматикова се срещнаха с представители на парламента на Република Украйна и с посланик Н. Пр. Виталий Мускаленко. В срещата участваха Хорхи Каландазе, заместник-консултант на председателя на подкомитета по национална сигурност и отбрана в парламента на Украйна, Ихор Херасименко, член на комитета по национална сигурност и отбрана в парламента на Украйна, Федир Вениславский, председател на подкомитета по национална сигурност и отбрана на комитета по национална сигурност и отбрана в парламента и представител на президента на Република Украйна в парламента, полковник Дмитро Лукашук, аташе по отбраната и полковник Олександр Бадзюк, военен и военноморски аташе.

Двете страни обсъдиха развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната и хуманитарната, военната и военно-техническата помощ, която България предоставя на Украйна в изпълнение на решенията на Народното събрание от 2022 година.

„Полагаме максимални усилия, за да изпълним решенията на Народното събрание, както и да осигурим необходимата подкрепа за украинските граждани в България“, заяви заместник-министър Генчовска.

„Бихме искали да изкажем огромната си благодарност към България за оказваната помощ, но и за подкрепата за украинските бежанци от българската държава и за приема им от българските граждани. Това са важни решения, които показват Вашата политическа и морална подкрепа към нас“, заяви посланикът на Украйна Н. Пр. Мускаленко.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани