Информационен център на Министерство на oтбраната

Военната академия подготви кадри за системата за управление на личния състав

Военната академия подготви кадри за системата за управление на личния състав

Това са офицери и сержанти на изпълнителски и експертни длъжности от Сухопътните войски, Съвместното командване на силите, Съвместно командване на специалните операции, Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана, Командването за логистична поддръжка и Военно окръжие I степен – София.

Церемонията по завършване на курса се проведе в комплекс „Царски зали“ на Военна академия „Г. С.  Раковски”. Присъстваха преподаватели от обучаващата катедра „Мениджмънт на сигурността и отбраната“. Заместник-деканът на факултет „Национална сигурност и отбрана“ полковник доцент д-р Галин Иванов връчи удостоверенията на специализантите от курса „Управление на личния състав във военни формирования”. Той поздрави специализантите и им пожела здраве и много успехи в бъдещата им дейност. Изказа благодарност и на преподавателския състав, без чийто усилия и добра организация, реализацията на курса би била немислима, съобщават от учебното заведение

Специализантите от курса „Управление на личния състав във военни формирования” са офицери и сержанти на изпълнителски и експертни длъжности от Сухопътните войски, Съвместното командване на силите, Съвместно командване на специалните операции, Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана, Командването за логистична поддръжка и Военно окръжие I степен – София. Курсът е етап от подготовката на кадри за тактическите и оперативни звена за управление на личния състав в системата за сигурност и отбрана и дава необходимите теоретични знания и практически умения за заемане на изпълнителски и експертни длъжности в общата и специализираната администрация на министерството на отбраната и органите за управление на въоръжените сили.

По време на три седмичния курс бяха изнесени лекции не само от академичния състав, но и от ръководен и експертен състав на Министерството на отбраната – дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната” и дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“, се посочва още в съобщението на Военната академия.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top