Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Задържаните на ГКПП Деве баир български граждани са осъдени на глоба и имат забрана да влизат в Северна Македония за срок от три години

[post-views]
Трима българи са били задържани за нарушаване на обществения ред на граничния пункт „Деве Баир“

Късно снощи по бърза процедура съдът в Крива паланка е наложил глоба в размер на 300 евро и забрана за влизане в Република Северна Македония за срок от три години на тримата български граждани, които бяха задържани на ГКПП „Деве баир“, съобщават медиите в Северна Македония.

Тримата са екстрадирани в България, показаха във видеострийм от портала „Инфомакс“.

По-рано днес от МВР в Северна Македония съобщиха за ареста на трима български граждани 35-годишният Г.З., 50-годишният А.Х. и 54-годишният Р.Х., които са били задържани около 12:45 ч., след като „вербално, нагло и неадекватно с най-унизителни думи, а после и физически са се опитали да нападнат извършващите служебни действия полицейски служители“.

Според партия „Възраждане“ единият от арестуваните е Ангел Георгиев – областен координатор на партията в Пловдив и народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание, който снима какво се случва и след петчасовия престой на автомобилите на границата излъчва видеото в своя профил във „Фейсбук“. „В края на  видеото се вижда как македонските полицаи сграбчват Ангел Георгиев и го вкарват в граничния пункт, защото се опитва да разбере защо е арестуван друг наш сънародник“, обясняват от Възраждане, публикувайки и видеострийма.

На ГКПП „Деве баир“ на 4 февруари се натрупа голяма колона от автомобили на български граждани, пътуващи към Северна Македония, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина. Причината, според полицията в Северна Македония, била токов удар. Според свидетели, но и по думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обаче проблемът е бил само в едната посока – тази на влизане в Република Северна Македония, докато в посока излизане от страната колите са преминавали безпроблемно. Същият проблем се е появил и на другите два ГКПП между България и Република Северна Македония.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани