Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сингапур заменя Русия като домакин на Световното по плувни спортове през 2025

[post-views]

Сингапур ще приеме Световното първенство по плувни спортове през 2025 година, съобщиха от Международната федерация, заменяйки руския град Казан. Сингапур ще се превърне в първата югоизточна азиатска страна-домакин на Световното по плувни спортове, което включва скокове във вода, плуване в открити води, синхронно плуване и водна топка. Точните дати тепърва ще бъдат оповестени.

„Световната федерация по плувни спортове няма как да бъде по-щастлива да знае, че домакинството на нашето основно събитие за 2025 година е в толкова добри ръце, благодарение на екипа тук в Сингапур“, сподели президентът на федерацията Хюсаин Ал Мусалам в прессъобщение.

Световната федерация по плувни спортове, позната преди като ФИНА, оттегли Световното за юноши от Казан миналата година и заяви, че няма да се провеждат други състезания в Русия „ако тази тежка криза продължава“, говорейки за инвазията на Москва в Украйна. Впоследствие Мелбърн руския град като домакин на Световното на малък басейн през декември.

Руската инвазия на Украйна предизвика вълна от критики в света на спорта, като финалът на Шампионска лига бе преместен във Франция миналата година, а Гран При на Русия от Формула 1 бе отменено.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани