Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Станимира Петрова на 1/4-финал на международния турнир по бокс Купа „Странджа“

[post-views]
Станимира Петрова на 1/4-финал на международния турнир по бокс Купа „Странджа“

Станимира Петрова започна с убедителна победа участието си на Купа „Странджа“. Световната и трикратна европейска златна медалистка се класира за четвъртфиналите в зала „София“. В категория до 54 килограма тя надделя над бразилката Татяна Чагаш:

Една от най-успешните ни боксьорки не остави шанс на съперничката си и с отлична игра във всички три рунда заслужено се поздрави с успех с 5:0 гласа. В следващата си среща Станимира ще се изправи срещу Росарио Ерера от Аржентина в спор за място на полуфинал и минимум бронзов медал.

Другата ни участничка при жените Аслъхан Мехмедова отстъпи на Ана Джени от Швейцария с 0:5 съдийски гласа в категория до 60 кг.

При мъжете Уилиам Чолов и Рами Киуан постигнаха зрелищни победи в категория до 75 килограма на Купа „Странджа“. И двамата ни национали се класираха за четвъртфиналите , като са разделени в двете половини на схемата и могат да се срещнат чак на финала.

Драматична загуба азера Абдулаев допусна олимпийският ни и световен шампион за младежи Йордан Морехон при най-тежките над 92 кг.

Днес на ринга ще се качат петима родни боксьори. Това са  европейският вицешампион Ергюнал Себахти, Ясен Радев, Хавиер Ибаниес, носителят на купа „Странджа“ за миналата година Радослав Росенов, който ще се боксира за място на полуфинал с молдовеца Виктор Вакула. Кристиян Николов започва участието си срещу американеца Роби Гонзалес.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани