Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стрелба, ориентиране и 25 км пеши марш за български воини в САЩ

[post-views]
Стрелба, ориентиране и 25 км пеши марш за български воини в САЩ

Българският екип е готов за състезанието: (отляво надясно) редник Ивайло Митев, старшина Деян Мадин, старшина Людмила Данчева и младши сержант СтаниславСтоянов ,

В състезание по стрелба, ориентиране, устройване на бивак, пеши марш от 20–25 км и други трудни воински дисциплини участват в момента в САЩ четирима военнослужещи от Втора механизирана бригада в Стара Загора. Надпреварата е по силите само на истински универсални бойци, закалени по полигони и тренировъчни центрове за всякакви изпитания на силата, волята и издръжливостта.

Фото старшина Деян Мадин

Става дума за ежегодното съревнование за най-добре подготвен сержант и войник Joint Best Warrior competition 2023. Надпреварата е организирана от Националната гвардия на щата Тенеси и е от типа на военноприложните състезания. Съгласно регламента на състезанието групата се състои от двама състезатели, един инструктор и един национален представител.

За втори път отбор от български военнослужещи участва в подобен вид състезание, каза главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов. Първият път е бил миналата година, когато в надпреварата се е включил тим от 61-ва механизирана бригада. Състезанието е всъщност вид съревнование за най-добре подготвен войник и сержант.

Отборът ни е подготвен на изключително добро ниво, каза за в. „Българска армия” преди заминаването старшина Деян Мадин. Той е главен сержант на Втора механизирана бригада и национален представител на българската група. За инструктор е определена старшина Людмила Данчева, която е завеждащ регистратура „НАТО и Европейски съюз” в бригадата. В групата са също двамата състезатели: командирът на минохвъргачен разчет младши сержант Станислав Стоянов и редник Ивайло Митев, който служи като шофьор…

Подробности четете в новия брой на в. „Българска армия”

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани