Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Три титли за гимнастичките ни на Гран При в Тарту

[post-views]
Три титли за гимнастичките ни на Гран При в Тарту

Българските гимнастички спечелиха общо 14 медала от които 7 златни, 4 сребърни и 3 бронзови при жените и девойките на турнира Гран При по художествена гимнастика в Тарту (Естония)

Българските гимнастички спечелиха три титли и общо шест медала във финалите на отделните уреди при жените на турнира Гран При по художествена гимнастика в Тарту. Стилияна Николова, която взе сребро в многобоя, стана шампионка на топка и бухалки, Боряна Калейн е първа на лента и трета на бухалки, Татяна Воложанина се нареди втора на топка, а Ева Брезалиева стана трета на обръч. Така равносметката за България от турнира е 14 медала – 5 златни, 4 сребърни и 3 бронзови. Преди това ансамбълът за девойки стана първи в многобоя и на финала на пет топки и втори на композицията с пет въжета. След първия състезателен ден възпитаничките на Райна Тошева и Ася Иванова заемаха второ място, но след съчетанията с бухалки и с лента България събра 234.200 точки и спечели среброто. Титлата завоюва Украйна, а на трето място е Казахстан. При девойки индивидуално Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Дара Стоянова и Дара Малинова станаха втори в отборната надпревара.

На финалите Елвира Краснобаева стана шампионка на обръч и на топка, а Никол Тодорова се нареди трета на лента и четвърта на бухалки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани