Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Димитров започва тази вечер на сингъл в Индиан Уелс, постигна победа на двойки

[post-views]
Димитров започва тази вечер на сингъл в Индиан Уелс, постигна победа на двойки

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и полякът Хуберт Хуркач започнаха успешно участието си на двойки, в турнира от сериите Мастърс в Индиан Уелс. Тандемът на Григор победи вторите поставени в схемата Раджийв Рам и Джо Солсбъри със 7-6 и 6-4

Мачът на двойки тази нощ предостави изключително равностойна игра на корта, която продължи 1 час и 23 минути. Григор и Хуркач стигнаха първи до възможност за пробив срещу трикратните шампиони от Шлема, но не успяха да го реализират. Последва тайбрек, в който тандемът на българина спечели първия сет. Втората част започна с възможност за пробив от страна на Рам и Солбсъри, но Хуберт Хуркач отрази брейкбола. До края на срещата Димитров впечатли с ретури, превърнали се в директни точки, а бе и с основна заслуга за пробива на своята двойка, който се оказа решаващ за крайния изход – 7:6 6:4.

Тази вечер след 22.30 часа Димитров излиза за първия си мач на сингъл от втория кръг срещу австралиецът Джейсън Къблър. Срещата е втора по програма и ще се играе на Корт 4. Стартът е в 21:00 часа българско време с двубой от женската схема между Аляксандра Саснович и Йелена Остапенко. Димитров е 21-ви поставен в схемата на турнира и поради това започва участието си от втория кръг, докато Къблър победи италианеца Лоренцо Сонего с 6-4, 7-6 (4) в откриващия си мач. 75-ят в световната ранглиста Къблър и Димитров нямат официален мач помежду си до момента.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани