Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Юнайтед победи Бетис с 4:1 в първия мач от 1/8-финалната фаза на Лига Европа

[post-views]
Барселона ще играе с Айнтрахт Франкфурт в четвъртфиналите на Лига Европа, Уест Хям среща Олимпик Лион

Лига Европа се завърна с първите мачове от 1/8-финалната фаза на турнира. Манчестър Юнайтед победи Бетис с 4:1 на „Олд Трафорд“, а Спортинг Лисабон и Арсенал завършиха при равенство 2:2

Манчестър Юнайтед (Англия) – Бетис (Испания)4:1

Ман Юнайтес си спечели солидна преднина в първата среща от 1/8-финалите в Лига Европа, което показва, че отборът е преодолял резила от рекордния разгром, нанесен му от Ливърпул дни по-рано. Манчестър Юнайтед вкара гол в 4-ата минута, който не бе зачетен заради засада. Бруно Фернандеш подаде на Фред, който след това центрира в наказателното поле на Бетис, където Вут Вегхорст с гърди вкара топката във вратата на Клаудио Браво. Фред обаче беше в положение на засада при подаването към него и попадението правилно не бе зачетено. „Червените дяволи“ изиграха много силно второ полувреме на „Олд Трафорд“, през което вкараха три гола.

Маркъс Рашфорд изведе Манчестър напред в 6-ата минута, но Айосе Перес успя да изравни в 32-рата. След почивката точни за „червените дяволи“ бяха Антони, Бруно Фернандеш и Вут Вегхорст. Манчестър Юнайтед постигна много солиден аванс преди реванша на „Бенито Виямарин“, който е след седмица.

Спортинг Лисабон (Португалия)-Арсенал (Англия)-2:2

Спортинг Лисабон и Арсенал завършиха 2:2 в първа среща от осминафиналите на Лига Европа. Двата отбора изиграха интересен мач, но оставиха развръзката за реванша в Лондон след седмица. Гостите откриха резултата с с гол на Улиам Салиба в 22-ата минута, но Спортинг изравни с попадение на Гонсало Инасио в 34-ата. След почивката двата тима си размениха по още един гол. Паулиньо в 55-ата направи 2:1 за домакините, но седем по-късно Хидемаса Морита си вкара автогол за 2:2.

Рома (Италия) – Реал Сосиедад (Испания)- 2:0

В друга среща от турнира италианският Рома победи гостуващия Реал Сосиедад с 2:0. Възпитаниците на Жозе Моуриньо поведоха още в 13-ата минута с гол на Стефан Ел Шаарауи, а за гостите Такефуса Кубо имаше възможност да възстанови равенството, но уцели гредата. В 87-ата минута резервата Мараш Кумбула реализира второто попадение след удар с глава след центриране от корнер на Пауло Дибала. Това бе всичко в тази среща като Рома има аванс от два чисти гола над Реал Сосиедад преди реванша в Испания.

Байер Леверкузен – Ференцварош  2:0

Байер Леверкузен направи първа стъпка към четвъртфиналите, след като спечели срещу унгарския шампион Ференцварош с 2:0. Тимът от Бундеслигата поведе в 10-та минута чрез попадение на Керем Демирбай. След това Едмонд Тапсоба реши нещата за Байер Леверкузен, когато вкара с глава след рикошет от фаул на Адам Хлозек.

Унион Берлин -Унион Сен Жилоаз 3:3

Унион Берлин завърши 3:3 у дома с белгийския Унион Сен Жилоаз, след като три пъти изоставаше в резултата. Резервата Свен Мишел вкара последния гол за германския тим в 89-ата, за да остави развръзката за реванша следващата седмица в Белгия.

Гостите поведоха в 28-ата минута с удар на Виктор Бонифейс, но Унион изравни малко преди полувремето чрез Йосип Юранович. След това гостите си върнаха преднината с гол на Йорбе Вертесен в 58-ата минута. Унион Берлин изравни за втори път, когато Робин Кнохе пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка, но при добавката не сгреши. Бонифейс направи 3:2 за гостите в 72-ата, а минута преди края Свен Мишен изравни за германския тим.

В останалите срещи Севиля надигра с 2:0 Фенербахче, а Ювентус победи с минималното 1:0 Фрайбург. Шахтьор Донецк и Фейенорд завършиха при равенство 1:1.

Реваншите са на 16-и март.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани