Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Свириха сбор на военните диригенти

[post-views]
Свириха сбор на военните диригенти

Домакин е НВУ, а инициативата е на командира на Сухопътни войски

Свириха сбор на военните диригенти

Сбор на диригентите на военните духови оркестри от Сухопътните войски на Българската армия се провежда в Националния военен университет „Васил Левски“, съобщават от учебното заведение. На първата по рода си среща присъстват шестима диригенти, за да обсъдят най-наболелите проблеми, сред които са кадровите въпроси, свързани с окомплектоването на формациите и визията за развитие на военните духови оркестри на Сухопътните войски и Националния военен университет.

В сбора са се включили диригентът на Представителния военен духов оркестър на Сухопътни войски в София майор Тодор Пенков, който е тук с помощника си лейтенант Даниел Лазаров; диригентът на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово капитан Йордан Илиев; диригентът на Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти в Сливен капитан Калин Гемеджиев; капитан Цветомир Василев, диригент на Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и старшина Емил Костурков, който ръководи формацията на Националния военен университет „Васил Левски“.

Идеята е тази среща да прерасне в сбор на всички военни диригенти, които да поставят, обсъдят и опишат проблемите на военната духова музика в документ, който след това да бъде изпратен до министъра на отбраната. Инициативата е на командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, домакин е началникът на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов, се посочва в съобщението на НВУ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани