Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

101-ви алпийски полк успешно проведе ротни тактически учения за повишаване на подготовката на личния състав за действия в планински условия

[post-views]
101-ви алпийски полк успешно проведе ротни тактически учения за повишаване на подготовката на личния състав за действия в планински условия

 

Формирования от 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски проведоха успешно ротни тактически учения за повишаване на подготовката на личния състав за действие в планински условия. Ученията се проведоха в местността “Белия камък” в Родопите.

Тактическото учение на 5-а алпийска рота беше на тема „Отбрана на ротата в планински район”. В него участваха като придадени формирования 82 мм минохвъргачен взвод от минохвъргачна батарея, разузнавателен взвод, противотанков взвод и инженерно-сапьорен взвод от рота бойна поддръжка. „Настъпление на ротата в планински район” беше темата на тактическото учение с участието на военнослужещите от 2-а алпийска рота.

Противопоставянето на две формирования, окомплектовани напълно, създаде реална представа за мащаба и сериозността на бойните действия в планински район през зимата. В същото време придаването на допълнителни формирования към алпийските роти допринесе за поддържането на способностите на командващия състав да организира и води боя.

За два дни бяха изпълнени задачи по придвижване в планинско-гориста местност, заемане на райони, организиране и водене на боя на местността, както и за оцеляване и запазване на боеспособността формированията. На анализа на тактическите учения командирът на полка подполковник Стефан Димов отбеляза, че командният и войнишкият състав са постигнали целите на проведената подготовка.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани