Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА победи Балкан Ботевград в среща от 25-ия кръг на Националната баскетболна лига

[post-views]
ЦСКА постигна 13-а победа за сезона в Националната баскетболна лига за мъже

Отборът на ЦСКА постигна шестата си поредна победа в Националната баскетболна лига, след като надигра с 81:71 като гост Балкан Ботевград в среща от 25-ия кръг на редовния сезон

Баскетболистите на Росен Барчовски започнаха двубоя на много високи обороти и в края на първата четвърт имаха преднина от 11 точки при 27:16. Втората четвърт отново започна с предимство за „армейците“, които съумяха да увеличат аванса си до 24 точки при 44:20. До почивката домакините от Ботевград намалиха част от пасива си, като втората четвърт приключи при 46:31 в полза на гостите. В третата част баскетболистите на Балкан продължиха с добрите си изяви и след силни заключителни минути се приближиха само на 4 пункта до ЦСКА при 54:58 преди решителната четвърта част. В последните 10 минути обаче „червените“ категорично бяха по-добрия тим на паркета и това им помогна да стигнат до крайния успех след 81:71.

Над всички за победителите беше американецът Брендън Йънг, който вкара 30 точки, а сърбинът Драган Зекович, приключи със 17.

За домакините от Балкан Ботевград Мануел Суарес се отчете с 15 точки, а българският национал Димитър Димитров добави 13.

В класирането ботевградчани остават на 2-то място с актив от 38 точки, а след този успех ЦСКА също събра 38 пункта е заема 3-та позиция, като „армейците“ имат и мач повече.

Отборът на Черноморец поднесе изненадата на 25-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), побеждавайки като гост в Самоков лидера във временното подреждане Рилски спортист. Бургазлии нанесоха едва второ поражение за самоковци от 23 изиграни срещи от началото на сезона. Воденият от старши треньора Васил Евтимов тим надделя над Рилски спортист с 87:72 и продължава с актив от 14 победи и 9 поражения. Георги Боянов бе най-полезен за победата на Черноморец с 30 точки и 8 борби, а Джордан Тъкър добави 20 точки и 5 борби. Брандън Рандълф отбеляза 16 точки, 6 борби и 8 асистенции за домакините.

В друга среща съставът на Академик Пловдив надигра с 95:80 като гост БК Ямбол и прекъсна серията си от седем поредни поражения при визити на този съперник.

В Плевен местният Спартак надигра убедително Берое с със 105:81 и вече има актив от 12 победи и 11 поражения. Старозагорци допуснаха 12-а загуба от 23 изиграни мача.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани