Информационен център на Министерство на oтбраната

Всички телефони, които ще излъчват и заснемат вота на 2 април, са предадени в “Информационно обслужване”

Всички телефони, които ще излъчват и заснемат вота на 2 април, са предадени в "Информационно обслужване"

Всички мобилни телефони, които ще излъчват и заснемат от секционните комисии при преброяването на бюлетините на втори април, вече са предадени във фирмата “Информационно обслужване”, а необходимото приложение е качено. Днес се прави повторна проверка на устройствата, а другата седмица пред медиите ще се демонстрира и как работят.

Ивайло Филипов, изпълнителен директор на “Информаицонно обслужване”, коментира необходимостта от повторна проверка на смартфоните:

“Да се убедим ние, че устройството е инсталирано качествено, че има сигнал, батерията му е заредена на 100 процента. Направили сме тест в компанията, който при заредено на 100 процента устройство при видеоизлъчване и видеозаснемане едновременно, над 8 часа и половина издържва батерията му”.

Членовете на секционните комисии ще бъдат обучени да боравят с телефоните, а платформата, през която ще се наблюдава на живо броенето, е сигурна и защитена, така, че да издържи и по-голям интерес, допълни Филипов:

“Смятаме, че ще използваме много сигурна платформа, подхождаме много сериозно към процеса, така, че да има гарантиране за всеки един гражданин, вие, журналистите да може да използвате интернет сайта. Очакваме значително натоварване, има много интерес към него”.

По данни на мобилните оператори, към момента в около 15% от секциите с видеонаблюдение няма достатъчно покритие на интернет, но се работи:

“Трите телекома, те работят и в момента и ще работят до изборния ден за увеличаване на покритието с увеличаване на възможностите и капацитета на мрежата, така, че качеството на излъчвания сигнал да е по-добро и съответно там, където преди дни е нямало, да бъде покрито”.

Там, където секция остане без покритие на интернет, няма да има излъчване, а само заснемане. После видеото ще се качи на платформата.

Източник: БГНЕС

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top