Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ясни са отборите които продължават на четвъртфиналите в Лига Европа

[post-views]
Барселона ще играе с Айнтрахт Франкфурт в четвъртфиналите на Лига Европа, Уест Хям среща Олимпик Лион

Станаха ясни отборите които продължават на четвъртфиналите в турнира Лига Европа. Това са Ювентус, Фейенорд, Манчестър Юнайтед, Севиля, Спортинг Лисабон, Рома, Байер Леверкузен и белгийският Унион Сен Жилоаз

Ювентус победи Фрайбург с 2:0 като гост в 1/8-финален мач-реванш от Лига Европа и така с общ резултат 3:0 продължава напред в турнира. „Бианконерите“ вкараха в 27-ата минута, когато Душан Влахович стигна до една отбита топка в наказатленото поле и я прати в мрежата, но бе отсъдена засада. В 44-ата минута Фрайбург остана с човек по-малко след втори жълт картон на Мануел Гулде, който като игра с ръка в наказаленото поле. Душан Влахович даде аванс на своя тим след отсъдената дузпа. В 5-ата минута на добавеното време Юве се възползва от грешка в отбраната на германците и Федерико Киеза оформи крайния резултат Фрайбург – Ювентус 0:2. Така Юве продължава участието си напред в турнира.

Фейенорд – Шахтьор (Донецк)  7:1

Фейенорд разгроми Шахтьор Донецк със 7:1 и с общ резултат от двата мача 8:1 продължава напред в Лига Европа. По два гола за нидерландския тим вкараха Оркун Кьокчу и Усама Идриси, а с по едно попадение се отчетоха Сантиаго Хименес, Алиреза Джаханбакш и Данило. Почетното попадение за Шахтьор вкара Кевин Келси в самия край на двубоя. По този начин участието на тимът на Игор Йовичевич приключи участието си в евротурнирите, а Фейенорд продължава напред към 1/4-финалите на Лига Европа.

Бетис – Манчестър Юнайтед  0:1

Манчестър Юнайтед се наложи над Бетис с 1:0 като гост на „Бенито Виямарин“ в мач реванш от 1/8-финалите в Лига Европа. Единственото попадение в срещата бе дело на Маркъс Рашфорд в 56-ата минута. „Червените дяволи“ отстраниха испанския си съперник с общ резултат 5:1, след като се наложиха в първата среща на „Олд Трафорд“ с 4:1.

Фенербахче – Севиля   1:0

В реванша в Истанбул Фенербахче се наложи над Севиля с 1:0 като домакин, но андалусийският тим продължава напред Лига Европа, след като се наложи с 2:0 в първия двубой на „Рамон Санчес Писхуан“. Единственото попадение в реванша бе дело на Енер Валенсия от дузпа в 41-ата минута. В 86-ата минута футболистите на испанския тим имаха претенции за дузпа заради нарушение на бранител на Фенербахче срещу Сусо. След проверка с VAR, съдията направи знак, че играта трябва да продължи. Така Фенербаче напусна надпреварата, в която участието си продължава Севиля.

Арсенал – Спортинг (Лисабон) 1:1

Спортинг поднесе голямата изненада в реваншите от осминафиналните сблъсъци след като отстрани фаворита Арсенал. Английският тим и съставът от Лисабон завършиха при равенство 1:1 в редовното време, както и в последвалите продължения, а при дузпите гостите от Португалия надделяха с 5:3. Първата среща бе завършила при равенство 2:2.

Гранит Джака даде преднина на домакините от Лондон за 1:0 в 19-ата минута, но в 62-ата Педро Гонсалвеш-Поте реализира страхотен гол за 1:1, прехвърляйки вратаря на Арсенал Аарън Рамсдейл. Спортинг завърши мача с човек по-малко заради втори жълт и съответно червен картон на аржентинеца Мануел Угарте в 118-ата минута. При дузпите за гостите отбелязаха Жеремая Юст, Рикардо Ешгайо, Гонсало Инасио, Артур Гомеш и Нуно Сантош. За Арсенал точни бяха Мартин Йодегор, Букайо Сака и Леандро Тросар, а Габриел Мортинели пропусна.

Реал Сосиедад – Рома 0:0

Рома направи равенство 0:0 при гостуването си на испанския Реал Сосиедад и след победата с 2:0 в първия мач продължава напред в турнира. Карлос Фернандес от Реал Сосиедад получи втори жълт и съответно червен картон в осмата минута на добавеното време на мача.

Ференцварош – Байр (Леверкузен)  0:2

Байер Леверкузен постигна победа с 2:0 като гост на Ференцварош в Унгария и с общ резултат 4:0 се класира за следващата фаза. Попаденията за германския тим отбелязаха Муса Диаби в третата минута след хубава самостоятелна акция и Амин Адли в 81-ата.

Роял Юнион Сж – Унион (Берлин)  3:0

В Белгия местният Унион Сен Жилоаз победи с 3:0 Унион Берлин и намери място сред четвъртфиналистите. Двата тима бяха направили равенство 3:3 в първата среща. Теди Теума вкара за 1:0 за домакините в 18-ата минута, Жан Тиери Амани покачи на 2:0 в 63-ата минута, а крайното 3:0 в четвъртата минута на добавеното време оформи Лоик Лапусен. Германецът Яник Хаберер от гостите получи втори жълт и съответно червен картон в 80-ата минута на двубоя.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани