Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Генерал-майор Деян Дешков разговаря с децата на ски-лагера в Пампорово

[post-views]
Генерал-майор Деян Дешков разговаря с децата на ски-лагера в Пампорово

Генерал-майор Деян Дешков разговаря с децата на ски-лагера в Пампорово
Генерал-майор Деян Дешков разговаря с децата на ски-лагера в Пампорово

Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков се включи  в благотворителната инициатива  „Да подарим незабравим спомен на нашите деца“. Той се срещна с децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при и по повод изпълнение на служебния си дълг, които са на ски-лагер в курортния комплекс Пампорово, съобщават от КСВ.

Инициативата, която се провежда за девета поредна година, е идея на Сдружението на жените-военнослужещи. Лагерът се осъществява най-вече с подкрепата на Министерството на отбраната, неговата дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотичното възпитание“, Изпълнителна агенция „ВК и ВПД“, Фондация „Деца на Българската армия“ и не на последно място „Пампорово АД“. Основната задача е подпомагане на социалната интеграция и личностната реализация на децата.

Пред децата генерал-майор Дешков изрази искрена  радост, че е сред тях. Той сподели, че тази среща е много важна за него не толкова защото в тяхно лице вижда бъдещето, а защото те са хората, от които зависи какво ще бъде това бъдеще.

Разговорът продължи с приятелски диалог, по време на който децата питаха какво е да си лидер, как се управлява и ръководи най-големия вид въоръжена сила и др. „Вие трябва не само да убеждавате, вие трябва да мотивирате, трябва да водите. Много важно е какви амбиции имате и какви цели ще си поставите“, отговори на многобройните въпроси командирът на Сухопътните войски. Той сподели личния си опит и предизвикателствата, които като офицер е преодолял, как това го е изградило като професионалист и допълни, че Сухопътни войски ще продължават да се включват в тези добри каузи.

Генерал-майор Дешков представи филм за Сухопътни войски, който децата изгледаха с интерес. Разказа им и за военната техника във формированията и постигането на натренираност на военнослужещите по време на учения.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани