Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Черноморец изхвърли Рилски спортист от турнира за Купата на България

[post-views]
Черноморец изхвърли Рилски спортист от турнира за Купата на България

Носителят на Купата на България по баскетбол за мъже от последните два сезона Рилски спортист отпадна от надпреварата след поражение от Черноморец в първия четвъртфинал на тазгодишното издание на турнира

Бургазлии победиха самоковци за втори път в рамките на по-малко от седмица, като този път надделяха с 82:78 (15:29, 18:10, 23:9, 13:21, 13:9) след продължение в „Арена София“ в столицата, където се провежда Финалната осмица до петък, 24 март. Черноморец очаква на полуфиналите тази вечер отборът на Левски. Баскетболистите на Рилски спортист започнаха по-уверено и поведоха с 29:15 след първите 10 минути игра. Воден от Георги Боянов и Мунис Туту съставът на Черноморец обаче направи серия от 12:0, за да се доближи на 6 точки на почивката – 39:33.

През второто полувреме Рилски спортист отново стартира по-добре, дръпна с 44:33, но тимът от Бургас изравни в средата на третата четвърт след 11 безответни точки, дело на Боянов, Туту и Брайс Нзи. Три минути и половина преди края на периода Нзи донесе за първи път аванс за Черноморец в мача при 46:44. В оставащото време бургазлии държаха инициативата и поведоха с 56:48 преди заключителната част.

С точни стрелби на Деян Карамфилов и Брандън Рандълф Рилски спортист намали пасива си до 56:58 при оставащи малко повече от 8 минути в мача, а след нова тройка на Карамфилов самоковци обърнаха до 59:58. При оставащи 41 секунди до края на срещата Джордан Тъкър от Черноморец изравни за 69:69. Деян Карамфилов пропусна за Рилски спортист, последва неточна стрелба и на Мунис Туту за край на редовното време при това равенство. В допълнителните 5 минути при оставащи 27 секунди Черноморец отбеляза за 80:76, а Рилски спортист не успя да стигне до обрат и отпадна от турнира.

Джордан Тъкър бе най-резултатен за Черноморец с 22 точки, 6 борби и 3 асистенции, а Георги Боянов оформи „дабъл-дабъл“ от 16 точки и 17 борби.

За Рилски спортист Александър Янев завърши с 16 точки и 8 борби, а Брандън Рандълф се отчете с 15 точки, 4 борби и 4 асистенции.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани