Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България с пълни отбори на СП по спортна гимнастика за младежи и девойки

[post-views]
България с пълни отбори на СП по спортна гимнастика за младежи и девойки

България ще участва със седем състезатели на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи и девойки, което ще се проведе от 29 март до 2 април в Анталия (Турция). Това са Здравко Добрев, Даниел Трифонов, Максим Казанджиев, Кристофър Ногейра, Виктория Венциславова, Елена Николова и Никол Соколова.

Здравко Добрев спечели днешното контролно на националния отбор по спортна гимнастика за младежи, което се проведе в зала „Раковски“. Той събра сбор от шестте изигравания 77.560 точки.

Втори със 75.120 точки е Кристофър Ногейра. В подреждането следват Максим Казанджиев със 73.960 точки и Даниел Трифонов със 72.590 точки.

За Световното първенство ще пътуват и четиримата състезатели, като след подиум тренировката ще се определят тримата, които ще играят в шампионата на планетата.

Със сбор от 45.900 точки Елена Николова спечели днешното контролно за девойки. Втора с 45.600 точки се нареди Виктория Венциславова, а трета с 43.600 точки е Никол Соколова. Четвърта остана Теодора Боева с 41.200 точки. За Анталия пътуват първите три гимнастички.

Според регламента за отборното класиране играят трима състезатели, а се взимат двете най-добри оценки. За многобоя се класират първите 24 от квалификациите, а за финалите първите осем на всеки уред, но максимум по двама от нация.

Националните отбори по спортна гимнастика за младежи и девойки заминават на 25 март за Световното първенство в Анталия.

„Според мен, всичко е наред. Малък здравословен проблем с крака има с Кристофър Ногейра, но ще го решаваме в движение. затова днес на това контролно ще решим кой ще бъде резерва и кой ще играе. Ще пътуват и четиримата, но все още се колебаем кои трима ще играят и кой ще бъде резерва. Засега всичко е наред. Няма уреди, които ме притесняват, може би халките, но те в тази възраст всички имат проблеми на халки. Малки са още и не могат да правят такива силови части и упражнения, които да са конкурентноспособни на мъжете. Но общо взето, добре сме като подготовка и дано там да си изиграят, да не се бъркат. Всички имат опит, играли са на европейско първенство. Аз не познавам младежката гимнастика, не сме участвали на Световно първенство още и съм в неведение другите какво могат и какво правят, но аз им казах, че едно влизане в топ 24 като отбор ще бъде добре и да гоним един финал или два, ако може. Нямам идея, защото не знам какво се играе от останалите в тази младежка възраст, но това е задачата – топ 24 и поне един финал да направим“, сподели старши – треньорът на националния отбор Милко Танкушев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани