Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военновъздушното училище организира първа международна курсантска седмица

[post-views]
Военновъздушното училище организира първа международна курсантска седмица

Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” в гр. Долна Митрополия организира „Първа международна курсантска седмица“, която ще се проведе в периода от 26 март до 1 април. Проявата ще бъде открита на 27 март от 9,30 ч. от заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска, съобщават от военното учебно заведение. Поканени са още областният управител на Област Плевен Иван Петков, кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска  и кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Събитието е с цел обогатяване знанията на участващите курсанти и офицери за сигурността и отбраната, както и за подобряване на  сътрудничество между държавите-участници. То ще заздрави изградените международни партньорства и ще доведе до повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели между участниците.

Срещата е и мост към бъдещи съвместни проекти по различни програми , научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и по специално в авиацията. Стабилното и устойчиво развитие на международните отношения се изгражда на база дългогодишни партньорства, срещи, обмен на опит и информация, съвместни проекти  и Международната курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“ е поредната стъпка по този дълъг и стръмен път. 

В Международната курсантска седмица ще се включат  12 академии и университета с общо 34 чуждестранни участника (курсанти, студенти и придружаващи офицери) и 7 български курсанти.

В програмата са предвидени презентации, представяне на академиите, посещения на музеи, забележителности в гр. Плевен и гр. Велико Търново, както и представяне на летателното обучение, провеждано във ВВВУ „Георги Бенковски“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани