Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея извърши поредния оръжеен тест, пусна подводен дрон, способен да носи ядрен заряд

[post-views]
Ким Чен-ун: Северна Корея никога няма да се откаже от програмата за космическо разузнаване

Северна Корея е извършила изпитание на нов подводен дрон, способен да носи ядрен заряд. Това съобщиха държавните медии в Пхенян и посочиха, че при атакаа дронът би могъл да предизвика свръхмощно радиоактивно цунами.

Между 21 и 23 март. Севернокорейската армия е извършила изпитание на ново секретно оръжие. Става въпрос за ядрен безпилотен подводен боен катер, чиято мисия е да плува под водата и чрез подводна експлозия да предизвика свъхмощно радиоактивно цунами и да унищожи цели групи вражески кораби и дори пристанище.

По време на теста подводният дрон се е движил на дълбочина от 80 до 150 метра в продължение на близо 60 часа преди да се взриви неядрения си полезен товар във водите на източното крайбрежие на страната.

Изпитанието е ръководено лично от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, посочват държавните медии и допълват, че то доказва надеждността на новия щурмови апарат, както и безупречната му способност да нанесе смъртоносен удар.

Припомняме, че оръжейният тест идва на фона на поредната ескалация на напрежението на Корейския полуостров и призива на Пхенян за назабавно прекратяване на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея.

Най-ново

Единична публикация

Избрани