Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Англия победи Украйна на „Уембли“ в мач от втория кръг на евроквалификациите за Евро 2024 в група „С“

[post-views]
Голям сблъсък още на старта на европейските квалификации

Снощи се изиграха 8 мача в три от групите от  втория кръг на евроквалификациите за Евро 2024. Във въпросните срещи паднаха впечатляващите 27 гола. В  двубой от група „С“ отборът на Англия победи Украйна с 2:0 на стадион „Уембли“. Точни за успеха на домакините бяха Хари Кейн и Букайо Сака

Украинските футболисти се появиха на стадион „Уембли“ обгърнати с украински знамена. Преди първия съдийски сигнал двата отбора си направиха обща снимка с украинско знаме с надпис „Мир“. Хари Кейн пък бе награден от Английската футболна федерация, след като се превърна в най-резултатния играч на „Трите лъва“ в мача с Италия.

С победата на „Уембли“ възпитаниците на Гарет Саутгейт събраха 6 точки, след като в първия кръг победиха Италия като гост. Това бе първи мач за украинците, след който остават без точки.

Дебют като титуляр за „трите лъва“ направи Джеймс Мадисън, а през второто полувреме Айвън Тони записа своето първо участие за Англия.

Хари Кейн даде аванс на домакините, след като засече от воле центриране в наказателното поле на Букайо Сака в 37-ата минута. В следващата атака Букайо Сака удвои преднината на англичаните с удар извън наказателното поле. Крилото на Арсенал е на 21 години и 202 дни, като на тази възраст повече голове за Англия имат само Дикси Дийн (16), Джими Грийвс (16), Уейн Рууни (12) и Майкъл Оуен (10).

Анлия заема челната позиция в класирането с актив от 6 точки. Украйна се намира на последното 5-о място.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани