Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Авиоспектакъл в небето над 12-а авиобаза

[post-views]
Авиоспектакъл в небето над 12-а авиобаза

Авиоспектакъл в небето над 12-а авиобаза
Авиоспектакъл в небето над 12-а авиобаза

Дванайсета авиобаза Долна Митрополия отбеляза своя празник с открит летателен ден. Широко отворените врати на летището предоставиха възможност на стотици граждани и гости да се запознаят с наличната летателна и обслужваща техника, а децата и желаещите родители за миг да седнат в пилотските кабини и да почувстват тръпката на летеца пилот.

Под звуците на духовия оркестър на ВВС бе посрещнато знамето на базата. Командирът полковник Петър Банков посрещна заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, който прие строя и поздрави личния състав.

 „За мен е изключително удоволствие да бъда сред вас и да ви поздравя от името на военното ръководство на МО и лично от свое име. Да бъда съпричастен с Вас и да споделя благодарностите на военното ръководство за вашия труд за това, че вие сте достойни наследници и продължавате да носите славно знамето на авиобазата, да поддържате традициите, които бяха установени тук преди 81 години“. Това каза в приветствието си заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.

В словото си при откриване на тържеството командирът на базата полковник Банков заяви: „Щастлив съм да отпразнуваме заедно 81 години летателна дейност на летище Долна Митрополия и празника на 12-а авиобаза. Гордея се, че съм започнал своя професионален път именно от тази полоса, дала криле на хиляди мои колеги – пилоти и авиационни специалисти…“

Подробности четете в новия брой на в-к „Българска армия“

Най-ново

Единична публикация

Избрани