Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военното сътрудничество на Иран и Русия не накърнява интересите на трети страни, увери първият дипломат на Техеран

[post-views]
Военното сътрудничество на Иран и Русия не накърнява интересите на трети страни, увери първият дипломат на Техеран

Сътрудничеството на Иран и Русия в отбраната не накърнява интересите на трети страни. Това заяви днес иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан пред агенция ИРНА след пристигането си на посещение в Москва, предаде ТАСС.

„Сътрудничеството в отбраната е една от темите в дневния ред на двустранното сътрудничество и то не е насочено срещу някоя трета страна“, каза той.

Абдолахиан бе помолен от ИРНА да коментира изявления на зам.-говорителя на Държавния департамент на САЩ, според които Иран доставя на Русия дронове. Тези твърдения се базират на публикация в „Уолстрийт джърнъл“, отбелязва ТАСС.

Москва и Техеран неведнъж отхвърляха версии, според които Русия получава ирански безпилотни апарати, за да ги използва в Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изтъкваше, че руската армия използва летателни апарати родно производство. През ноември 2022 г. иранският външен министър каза, че страната му е доставяла дронове на Русия, но в малки количества, няколко месеца преди началото на бойните действия в Украйна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани