Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стефанос Циципас отпадна на осминафиналите на Мастърс турнира в Маями

[post-views]
Стефанос Циципас отпадна на осминафиналите на Мастърс турнира в Маями

Третият в световната ранглиста Стефанос Циципас от Гърция отпадна от турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като на осминафиналите загуби от руснака Карен Хачанов с 6:7 и 4:6

В първият сет Циципас и Хачанов демонстрираха стабилна игра, никои не допусна грешка и така се стигна до тайбрек. Там руснака демонстрира по-здрави нерви и се наложи със 7:4.

Втората част също започна равностойно, но в петия гейм Хачанов успя да направи пробив, който се оказа решаващ за успеха му.

В друга среща руснакът Андрей Рубльов загуби от италианеца Яник Синер с 2:6 и 4:6, и също напусна надпреварата. Синер не допусна нито една двойна грешка, като успя да реализира три от петте възможности за пробив на сервиса и спечели мача за 1 час и 12 минути игра.

Американецът Тейлър Фриц се класира за четвъртфиналите след победа над седмия поставен Холгер Руне от Дания с 6:3 и 6:4.

Още един италианец – Лоренцо Сонего, намери място сред най-добрите осем тенисисти на турнира, след като се справи със съпротивата на американеца Франсис Тиафо и го победи с 6:3 и 6:4.

Лидерът в световната ранглиста Карлос Алкарас също продължава напред, след като спечели срещу американеца Томи Пол с 6:4 и 6:4.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани