Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нефтохимик 2010 затвърди първото си място в първенството по волейбол за мъже след победа срещу Черно море

[post-views]
Аркада победи с 3:1 гейма Нефтохимик в първа среща от 1/16-финалите на турнира по волейбол за Купата на CEV при мъжете

Нефтохимик 2010 затвърди първото си място в редовния сезон в шампионата на България по волейбол при мъжете. В среща от 22-ия кръг отборът от Бургас се наложи с 3:1 гейма пред собствена публика срещу Черно море, записвайки 17-ти последователен успех в Суперлигата

Домакините Нефтохимик имаха проблеми единствено в третата част, когато варненци успяха да спечелят с 25:22. В останалите три гейма Нефтохимик 2010 диктуваше темпото и беше категорично по-силният състав на полето.

Матей Михайлович, Красимир Георгиев и Калоян Балабанов завършиха с по 15 точки в полза на бургазлии, които са недостижими на върха с 18 победи и само 4 поражения.

Симеон Димитров се отличи с 13 точки в полза на Черно море. „Моряците“ заемат девета позиция в подреждането. 

В друга среща от последния 22-и кръг от efbet Супер Волей Левски София победи с 3:0 гейма у дома Берое 2016 в мач, който се игра в зала “Левски София” пред 285 зрители. „Сините“ финишират втори преди плейофите, след като изостанаха на 4 точки зад лидера Нефтохимик 2010.

Венислав Антон се отличи с 14 точки за столичани, а Алехандро Торо добави още 11 точки. За гостуващия тим Спас Байрев реализира 14 точки. Берое остава на шесто място. 

Отборът на Хебър приключи сезона в първенството на България по волейбол при мъжете с победа. Шампионът надига с 3:0 гейма у дома Монтана в двубой от 22-ия кръг на Суперлигата. 

„Тигрите“ бяха най-категорични в първия гейм, когато победиха с 25:18. Във втората част монтанци поведоха с 11:6, но Хебър постигна обрат до 18:15, за да спечели срещата в зала „Васил Левски“ след малко повече от един час.  

Трифон Лапков реализира 17 точки в полза на победителите, а съотборникът му Тодор Алексиев добави още 13 точки. Теодор Тодоров се отличи с 10 точки в полза на Монтана. 

Хебър завърши на трето място в крайното класиране в редовния сезон, докато Монтана остана на седма позиция. 

ЦСКА победи с 3:0 като гост Славия и се класира на пета позиция преди директните елиминации. 

Дея спорт също приключи редовния сезон с успех. Бургазлии се наложиха с 3:1 гейма у дома срещу Пирин Разлог. 

Марек Юнион Ивкони загуби у дома от Добруджа с 2:3 гейма.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани