Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Възможни са забавяния на летище „Хийтроу“ заради 10-дневна стачка

[post-views]
Няма ранени при инцидент между два самолета на „Хийтроу“

Във Великобритания повече от 1 400 служители, отговарящи за сигурността на Терминал 5 на летище „Хийтроу“, започнаха 10-дневна стачка, която ще обхване и Великденските празници.

Стачните действия, в които участват охранители и проверяващи багажите, започнаха, след като снощи, след 11-часови преговори, не се стигна до резултат за подобряване на заплащането.

Терминал 5 се използва изключително за полети на „Бритиш еъруеъйз“. Летищните власти заявиха, че са направили подобрено предложение за увеличаване на заплатите с 10% със задна дата до 1 януари, плюс еднократно възнаграждение от 1 000 паунда, но синдикатът Unite го е отхвърлил с аргумента, че това е намаляване на заплатите в реално измерение. Има сериозни опасения, че работата на летището ще бъде сериозно нарушена, защото стачката обхваща началото на Великденската ваканция на училищата и много хора се изнасят в чужбина.

От летището заявиха, че разполагат с планове за извънредни ситуации, но предупредиха пътниците да очакват закъснения при обработването на багажите им и проверките за сигурност.

Освен това преди стачката бяха помолени авиокомпаниите да спрат да продават билети и да позволяват на клиентите си да променят датите за пътувания. „Бритиш еъруейз“ отмени превантивно около 300 полета.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани