Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германските военни ще увеличат числеността на своите елитни морски специални сили

[post-views]
За първи път жена става командир на германска военноморска база

Германските военноморски сили обявиха, че планират да увеличат почти двойно числеността на своите елитни морски специални сили, така наречените „бойни плувци“, предаде ДПА, като се позова на днешно изявление на военноморския флот на страната.

Елитните подразделения ще наброяват 600 военнослужещи до 2025 г., се казва в изявлението. Нови части ще застъпят на служба още следващата сряда.

Германските „бойни плувци“ са част от прославените специални сили на Германия и наподобяват т. нар. „тюлени“ на военноморските сили на САЩ или специалните части на Кралските военноморски сили на Великобритания.

Членовете на елитните части обикновено се обучават в гмуркане, скачане с парашут, работа с експлозиви, управление на лодки, самостоятелни бойни действия и други умения.

От 1974 г. насам германските „бойни плувци“ са базирани във военноморската база „Екернфьорде“, на около 60 километра от датската граница.

Германските военноморски сили възлагат на тези части задачи да се сдобиват с ключово важна информация в кризисни и конфликтни зони, да спасяват заложници, да връщат контрола върху кораби, да предприемат настъпателни действия срещу терористични заплахи и да извършват тайни операции.

Източник: bta.bg

Избрани