Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Развитие на военното сътрудничество

[post-views]
Развитие на военното сътрудничество

Развитие на военното сътрудничество

В Командването на Сухопътни войски (СВ) се проведе работна среща на командира на СВ генерал-майор Дешков с командира на 101-ва въздушнодесантна дивизия на СВ на САЩ генерал-майор Джоузеф МакГий и командира на 10-а планинска дивизия на СВ на САЩ генерал-майор Грегъри Андерсън.

По време на срещата беше обсъдено провеждането на предстоящите учения с участието на военнослужещи от двете страни, както и възможностите за разширяване на двустранната подготовка.  

*             *             *

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров се срещна с новоназначения аташе по отбраната на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия в България подполковник Кристофър Самърс. На срещата присъстваха и досегашния аташе по отбраната на Обединеното кралство капитан I ранг Александър Буш и капитан Матю Брейн – помощник аташе по отбраната, който също приключва мандата си в България.

Основните насоки на разговора бяха за състоянието и перспективите на двустранните отношения във военната област между двете страни, като акцентът бе поставен върху възможностите за бъдеща съвместна дейност на Военновъздушните сили на двете страни. Подполковник Самърс увери командира на ВВС, че ще работи за задълбочаване на връзките между двете армии и за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на отбраната.

Най-ново

Единична публикация

Избрани