Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко петима сирийски войници бяха ранени при въздушен удар през нощта

[post-views]
Израел заяви, че Иран е изстрелял срещу него над 300 дрона и ракети, 99% от тях са били прихванати, което е "значителен стратегически успех"

Израелски въздушни удари са засегнали тази нощ няколко обекта в сирийската провинция Хомс, ранени са петима войници, съобщиха сирийските държавни медии, цитирани от Асошиейтед прес и Франс прес.

Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека, свързана с опозицията организация за наблюдение на войната, това е деветият случай от началото на годината, в който Израел нанася удари по цели в Сирия. Държавната информационна агенция САНА, съобщи, позовавайки се на военни източници, че ударите са били насочени към обекти в град Хомс и околните села. Сирийската противовъздушна отбрана е прихванала ракетите и е свалила някои от тях.

Центърът съобщи, че ракетите са били насочени към сирийски военни обекти и обекти на свързани с Иран милиции, включително изследователски център.

Засега няма изявление от страна на Израел.

През последните години Израел е нанесъл стотици удари по цели в контролираните от правителството части на Сирия, но рядко признава за конкретни операции. Израелските власти твърдят, че нанасят удари по бази на свързани с Иран въоръжени групировки, като ливанската „Хизбула“, която е изпратила хиляди бойци в подкрепа на силите на сирийския президент Башар Асад.

Източник:  bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани