Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Световните ни шампиони по САМБО близнаците Росен и Румен Димитрови посетиха 170 СУ „Васил Левски“ в Нови Искър

[post-views]
Световните ни шампиони по САМБО близнаците Росен и Румен Димитрови посетиха 170 СУ „Васил Левски“ в Нови Искър

Да се завърнеш в родното си училище, за да мотивираш и други да вървят по стъпките на шампиона до световната титла.

Това направиха близнаците и легендарни родни състезатели в бойните спортове Росен Димитров и Румен Димитров, които посетиха 170 СУ „Васил Левски“ в Нови Искър по покана на 3 „В“ клас.

Румен и Росен разказаха за трудния път до успеха, за лишенията и отговорностите на това да бъдеш шампион. Споделиха за това как са започнали да тренират и какво ги е мотивирало да продължат, въпреки трудностите, лишенията и травмите, които са съпътствали подготовката им при покоряването на световния връх.

Сред другите теми, за които говориха с децата, бяха наднормено тегло при подрастващите, взаимната връзка между спорта и образованието и, най-вече – за агресията в училище и защо тя е ненужна. „Истинският шампион се доказва на ринга, а не на улицата“, споделиха двамата братя с препълнената с деца зала в 170 СУ „Васил Левски“ в Нови Искъ

Особено впечатляващи за децата бяха демонстрациите на бойни хватки. Учениците от третите и четвъртите класове зададоха своите въпроси с, меко казано – огромен интерес.

Росен и Румен Димитрови са част от „Алеята на спортната слава на Нови Искър, която беше открита миналата година. Близнаците са и първите гости в рубриката „Спортната слава на Нови Искър“, чрез която създателите срещат обществеността с именити родни спортисти, покорили световните спортни върхове.

В момента трикратният световен шампион по бойно САМБО Росен Димитров е президент на Българска федерация по САМБО.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани