Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

3 жертви след престрелки между наркобанди в Марсилия

[post-views]
Френската полиция неутрализира предполагаема бомба, оставена в катедрала

Най-малко 3 души са били застреляни, а други 8 са били ранени по време на нощно насилие от страна на наркобанди в страдащото от престъпност френско пристанище Марсилия, заяви полицията.

Три отделни случая на стрелба засилиха опасенията, че насилието между съперничещи си банди се разраства след поредица от смъртоносни престрелки през последния месец.

Началникът на регионалната полиция Фредерик Камилери заяви, че в прочутия жилищен квартал „Патернел“ в северната част на Марсилия се води война между бандите, предава АФП.

„Този имот е свързан с почти всички убийства в Марсилия през последните месеци, като две страни се борят за местата за търговия и вероятно са влезли в цикъл на вендета“, каза тя.

Повечето от жертвите са били на „изключително ниско ниво“ в мрежите, които контролират търговията с наркотици, добави тя, тъй като градът служи като важна врата за наркотици като кокаин и марихуана към Европа.

Двама млади мъже на възраст около 20 години са получили смъртоносни огнестрелни рани през нощта, двама от тях в квартал „Кастелас“ в северната част на Марсилия, където полицията е открила около 50 гилзи от куршуми, съобщи местната прокуратура.

Едно 16-годишно момче е починало северно от историческия център на града в суровия квартал Ла Жолиет, а друго се бори за живота си в интензивното отделение, съобщи местната полиция. На мястото на инцидента е било ранено и 14-годишно момче.

Миналата година в Марсилия са застреляни 32 души при бандитско насилие, което е най-високото ниво от 2016 г. насам, според местната прокуратура.

Само за три месеца досега тази година са загинали 13 души, включително последните жертви, сочи справка на АФП.

Въпреки че южният пристанищен град е известен с впечатляващата си средиземноморска природа, северните му квартали са едни от най-бедните градски райони във Франция.

Жилищният квартал „Патернел“ се състои от редица разрушени ниски сгради, в които открито се продават наркотици.

Източник:  БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани