Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ансамбълът на България за девойки поведе в класирането за многобоя след изпълнението с пет въжета на международния турнир по художествена гимнастика „София къп“

[post-views]
Ансамбълът на България за девойки поведе в класирането за многобоя след изпълнението с пет въжета на международния турнир по художествена гимнастика „София къп“

Ансамбълът на България за девойки поведе в класирането за многобоя след изпълнението с пет въжета на международния турнир по художествена гимнастика
Снимка: Анна Недкова – БФХГ

Ансамбълът на България за девойки поведе в класирането за многобоя след изпълнението с пет въжета на международния турнир по художествена гимнастика „София къп“, който започна в зала „София“ тази сутрин.

Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова получиха за изпълнението си оценка от 29.850 точки, от които 14.300 за трудност, 8.050 за артистичност и 7.500 за изпълнение.

На второ място е Италия с 28.150 точки, а на трето Израел с 26.200 точки.

Българките се класират за финала на съчетанието с пет въжета, който е в неделя. В надпреварата участват 10 ансамбъла.

От 10.30 часа започва състезанието при девойки индивидуално, където ще участват Никол Тодорова, Елвира Краснобаева, Дара Стоянова, Дара Малинова, Магдалена Вълкова и Виктория Христозова. Днес те ще играят с обръч и с топка.

Жените ще стартират в 17.30 часа, а българките Ева Брезалиева, Магдалина Миневска и Татяна Воложанина ще играят от 20.30 до 22.00 часа.

Международният турнир „София къп“ е с награден фонд 20 000 евро, а в него участват гимнастички от 35 държави. Входът за зрителите е свободен.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани