Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гимнастиците ни проведоха подиум тренировката си преди ЕП в Анталия

[post-views]
Гимнастиците ни проведоха подиум тренировката си преди ЕП в Анталия

Националният ни отбор по спортна гимнастика за мъже проведе днес подиум преди началото на европейското първенство в Анталия. Уредите в залата в Анталия пробваха Йордан Александров, Божидар Златанов, Теодор Трифонов и братята Еди и Кевин Пеневи. Състезателите ни ще бъдат извеждани от Милко Танкушев – старши треньор на националния отбор и Дмитрии Иванов.

Официалната тренировка изгледаха съдиите Здравко Куртев и Сергей Стоянов, както и ръководителите на делегацията ни Красимир Дунев – президент на БФ Гимнастика и Йордан Йовчев – генерален секретар на централата.

Надпреварата при мъжете  по програма започва на 11 април. Българите ще играят от 14.00 часа във втори поток на квалификациите заедно със Словакия, Монако, Албания, Люксембург, Испания, Литва, Кипър, Израел, Португалия, Белгия, Полша, Гърция и Румъния.

По решение на треньорският щаб Йордан Александров, Божидар Златанов и Кевин Пенев ще играят многобой, Еди Пенев ще се състезава на земя и прескок и евентуално успоредка, а  Теодор Трифонов ще заложи на успоредка, висилка, кон с гривни и халки.

Регламентът на състезанието определя на всеки уред да играят по четирима състезатели, а за отборното се взимат трите най-добри резултата. Целта при мъжете е влизане в топ 13, което ще гарантира на България правото да участва с отбор на световното първенство през есента.

Утре своята подиум тренировка ще направят участничките ни при жените – Палома Спиридонова и Никол Стоименова.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани