Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Валидираха юбилейна пощенска марка

[post-views]
Валидираха юбилейна пощенска марка

На официална церемония бе  валидирана юбилейна пощенска марка „110 години от създаването на Военна академия „Георги Стойков Раковски“. Това е поредната марка за Академията, като последната беше по повод 200 години от рождението на нейния патрон Георги Раковски. Събитието премина при засилен интерес както от служителите на Военна академия, така и от филателистите в България. Валидирането е един от начините за отбелязване важността на една дата. Тиражът на марката не е голям, което я прави още по-ценна за притежателите на марки и за всички, които са свързани с Академията.

Генерал-майор Тодор Дочев – началник на ВА, приветства гостите с добре дошли. В словото си той направи ретроспекция на тази знаменателна годишнина и се обърна към присъстващите с думите: „Вярвам, че ще успеем да съхраним съграденото от нашите предшественици и ще възродим стремежа към едно по-достойно утре, в което добрите дела и постъпки са основна ценност! От нас зависи да съхраним приемствеността между минало, настояще и бъдеше и да продължим своя възход на независим и горд народ!“.

Печатът за валидирането и пускането в употреба на пощенската марка беше поставен едновременно от: Владко Владов – началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, генерал-майор Тодор Дочев, Филип Алексиев – главен изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД и Стан Парталев – художник на марката.

След края на церемонията, специално за събитието беше разкрита и временна пощенска станция, от където всеки можеше да закупи валидираната юбилейна пощенска марка и да получи специално създадения печат към нея. Събития от подобен характер допринасят за съхраняване на българската национална идентичност и родова памет.

Марката бе пусната в употреба от Владко Владов,  началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, генерал-майор Тодор Дочев, Филип Алексиев, главен изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД и Стан Парталев, художник на марката.

Най-ново

Единична публикация

Избрани