Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Контингент от СКСО тръгва на мисия

[post-views]
Контингент от СКСО тръгва на мисия

По традиция воините заминават с икона на Свети Георги Победоносец

Само преди дни със сертификационно учение завърши поредният етап от подготовката на наш контингент за изпълнение на задачи зад граница съвместно с формирования на наши партньори от НАТО. Това е венец на един продължителен труд, на опит и възможности, които са трупани с години, през които всички вие се подготвяхте и изпълнявахте задачи във вашите формирования. Това каза в словото си командирът на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев на церемонията по тържественото изпращане на контингента.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков връчи сертификата за готовност на контингента за участие в операцията. И изрази увереността си, че заминаващите на мисия ще спазят традициите и ще затвърдят спечеленото добро име от българските военнослужещи. Убеден съм, че ще надградите постигнатото досега с професионализма, отговорността и борбения си дух, със способността си за работа в екип, с воинските и човешките си качества, заяви генерал-лейтенант Стойков.

Контингент от СКСО тръгва на мисия
Контингент от СКСО тръгва на мисия

Прочетено бе поздравление от министъра на отбраната Димитър Стоянов, в което се казва: „ За мен е чест да ви поздравя с успешното завършване на подготовката за участие в мисията. Уверен съм, че със своите знания, опит и безупречна служба нашият военен контингент за пореден път ще заслужи признанието на партньорите ни и ще защити авторитета на Българската армия. Желая ви здраве, кураж и висок боен дух“.

Молебен за здраве на личния състав отслужи д-р Добромир Костов – ректор на Пловдивската духовна семинария. А генерал-майор Матеев подари на заминаващите военнослужещи икона на Свети Георги Победоносец. Церемонията завърши с тържествен марш на формирования от СКСО.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани