Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Севиля, Ювентус, Байер Леверкузен и Рома се класираха за полуфиналите в Лига Европа

[post-views]
Барселона ще играе с Айнтрахт Франкфурт в четвъртфиналите на Лига Европа, Уест Хям среща Олимпик Лион

Отборите на Севиля, Ювентус, Байер Леверкузен и Рома се класираха за полуфиналите на турнира Лига Европа. От надпреварата отпадна Манчестър Юнайтед, който бе надигран от испанският Севиля с 3:0 в реванша от четвърт-финалната фаза

Рома се класира за полуфиналите в Лига Европа

Рома победи Фейенорд с 4:1 след продължения в мач-реванш от 1/4-финалите в Лига Европа и по този начин се класира за полуфиналите в надпреварата, където ще срещне Байер Леверкузен, който отстрани белгийския Юнион Сен Жилоа. В редовното време мачът на „Олимпико“ завърши 2:1 за „вълците“, които изоставаха с едно попадение след първия мач, но в продълженията показаха воля и боен духа, за да прекършат  амбициите на тима, който победиха в миналогодишния финал в Лигата на конференциите.

„Вълците“ поведоха в резултата след час игра, когато Леонардо Спинацола се възползва от разбъркване в наказателното поле на нидерландците и вкара топката във вратата на Джъстин Байлоу. В 80-ата минута Игор Пайшао засече с глава центриране на Себастиан Шимански, за да изравни резултата. Минута преди края на редовното време Пауло Дибала се разписа. В 101-ата минута Фараона вкара за 3:1, а в 109-ата минута Лоренцо Пелегрини завърши атака с шут от десетина метра след спасяване на Байлоу на удар на Ейбрахам, вкарвайки четвърти гол за своя тим. В 120-ата минута Сантиаго Хименес бе изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Джанлука Манчини.

Рома – Фейенорд 4:1 (Общ резултат 4:2)

Севиля е се класира за полуфиналите в Лига Европа, след като изхвърли Манчестър Юнайтед

Севиля – Манчестър Юнайтед 3:0 (2:2)

Севиля се класира се за полуфиналите на Лига Европа. Испанският тим разби с 3:0 Манчестър Юнайтед в реванш от ¼-финалната фаза игран на препълнения стадион „Роман Санчес Писхуан“. С общ резултат 5:2 андалусийците са само на два мача от финал и шанс за седми трофей от втория по сила европейски клубен турнир. Срещата започна кошмарно за „червените дяволи“, които допуснаха гол още в 8-ата минута, дело на Юсеф Ен-Несири. В началото на втората част Севиля нанесе втори удар, чрез попадение на Лоик Баде. Окончателно Ман Юнайтед бе поразен в 81-вата минута, когато Ен-Несири оформи крайното 3:0. До края всичко беше ясно. Ман Юнайтед си знаеше съдбата. Момчетата на Ерик тен Хаг пробваха да вкарат поне почетен гол, но не сполучиха дори в това. Главният съдия Артур Диаш даде последния съдийски сигнал и празненствата в Севиля започнаха, а кошмарната вечер за „червените дяволи“ приключи. На полуфиналите испанският тим ще се изправи срещу Ювентус, който отстрани Спортинг Лисабон.

Ювентус се класира на полуфиналите в Лига Европа

Спортинг (Лисабон) – Ювентус 1:1

Ювентус не победи Спортинг в Лисабон, завършвайки 1:1 с португалския тим, но благодарение на победата с 1:0 в Торино, се класира на полуфиналите в Лига Европа. Тимът на Макс Алегри поведе в началото на мача с гол на Адриен Рабио, но десетина минути след това същият Рабио направи дузпа, която бе реализирана от Маркъс Едуардс. Португалският тим натисна своя опонент в последните минути, но „бианконерите“ се справиха с напрежението и се класираха напред в турнира, където ще играят със Севиля, който отстрани Манчестър Юнайтед.

Леверкузен разби белгийската мечта в Лига Европа

Роял Юнион Сен Жилоа – Байер (Леверкузен) 1:4

Байер Леверкузен се класира за полуфиналите в Лига Европа след разгромна победа с 4:1 като гост на Юнион Сен Жилоа в четвъртфинален мач-реванш и така с общ резултат 5:2 се класира за полуфиналите в турнира. Точни за „аспиринте“ бяха Муса Диаби, Мичел Бакер, Жереми Фримонг и Адам Хложек, докато почетното попадение за белгийците вкара Каспер Теро. Направилият силен мач Хложек сложи край на надеждите на домакините в 79-ата минута, когато бе на точното място в точното време, за да преодолее вратаря на Юнион Сен Жилоа, изхвърляйки белгийския тим от Лига Европа.

На полуфиналите „аспирините“ ще се изправят срещу Рома.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани