Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сътрудничество в областта на радиационната защита

[post-views]
Сътрудничество в областта на радиационната защита

Вчера, 27 април, в района на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево се проведоха практически занятия с военнослужещи от Сухопътните войски, СКС, ВМС и ВВС, с представители на структурите на Пожарна безопасност и защита на населението и цивилни служители от Германия, Италия и Испания, като част от пилотен курс, ораганизиран от Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия (CMDR COE) в София.

Темата на курса е „Ликвидиране на последствията при бедствия, аварии и катастрофи“ („International Consequence Management Course). Ръководители са представители от Министерството на Енергетиката на САЩ, Националната гвардия на САЩ, а времето за провеждане – от 24 до 28 април.

Координатор за планирането и провеждането на практическите занятия с представителите на участващите нации беше капитан Ангел Боев – ротен командир от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е. 

На учебно – тактическо поле в района на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е  се изпълняваха задачи по детекция, идентификация и пробовземане вследствие на радиационно заразяване. За бързо и точно анализиране, оценяване и предаване на доклади за изменение на обстановката бяха демонстрирани възможностите на софтуерен продукт HPACK.

Източник: landforce.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани