Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич призова Босна и Херцеговина да се присъедини към инициативата „Отворени Балкани“

[post-views]
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич призова Босна и Херцеговина да се присъедини към инициативата „Отворени Балкани“

В босненския град Мостар днес отвори врати 24-ия Международен икономически панаир. На откриването му сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че се надява регионът да продължи да развива връзки в полза на просперитета на Балканите за всички бизнесмени и призова Босна и Херцеговина да се присъедини към инициативата „Отворени Балкани“, съобщи Танюг.

„Само преди 48 часа бях в Загреб, надявам се, че и в следващите седмици ще продължим по този път да развиваме отношенията, за да има просперитет на Балканите за всички наши бизнесмени“, каза сръбският премиер на откриването на панаира.  Тя отбеляза, че през последните  десет години търговският обмен между Босна и Херцеговина и Сърбия се е увеличил двойно.

Бърнабич отбеляза, че Босна и Херцеговина е на второ място по отношение на сръбски износ, докато Сърбия е трета в списъка на експортните дестинации за Босна и Херцеговина. Тя добави, че тези параметри говорят колко са важни двете страни една за друга. „Призовавам Босна и Херцеговина да  се присъедини към инициативата  „Отворени Балкани“, инициатива за отварянето на границите“, заяви Бърнабич. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани